Tsjerkepaad

In 2004 is Friesland op initiatief van de Raad van Kerken gestart met het openstellen van een 25tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. Dit is uitgegroeid tot de openstelling van meer dan 250 kerken in geheel Friesland (inclusief de Friese Wadden-eilanden).  

De Bonifatiuskerk in Ter Idzard neemt ook ieder jaar deel hieraan. Vrijwilligers staan op die middagen als gastheer of gastvrouw klaar om iets over de geschiedenis van de kerk te vertellen en er is koffie of thee. Bijna ieder jaar is er wel een bijzondere expositie te bekijken. Het orgel is in die periode te bespelen.

In 2020 vindt Tsjerkepaad plaats tussen 4 juli en 12 september. Het thema van dit jaar is ‘Jouw kerk, jouw verhaal’.

FIETSTOCHT DOOR DE DRIE DORPEN

In de Bonifatiuskerk staat de tentoonstelling van dit jaar in het teken van ’75 jaar Bevrijding van De Drie Dorpen’. Er wordt een fietstocht aangeboden waar vanaf 3 mei de routebeschrijving voor kan worden aangeschaft. Hierin staat de route langs vele plekken die betekenis hebben (gehad) in oorlogstijd en daarna. De tocht begint en eindigt in de kerk. Nadere informatie volgt later in het seizoen.

Gedurende de zomermaanden is op zaterdagmiddagen de tentoonstelling te bezoeken. Voor groepen, groter dan 4 personen kan dit ook op verzoek op een ander moment tijdens deze periode.

Tsjerkepaad zomer 2019

In zomer 2019 was er van 6 juli – 7 september een bijzondere tentoonstelling te bezichtigen, namelijk de kostuums die gemaakt zijn voor en door dorpsbewoners voor het stuk ‘De Tael van et Hatte’. 

Dit spektakel werd gezamenlijk gemaakt in het kader van ‘Under de Toer’, Culturele Hoofdstad 2018. De theaterwandeling ging langs meerdere erven in Ter Idzard en eindigde in de kerk. 

De bijna 100 kostuums zijn gemaakt van ladingen (gordijn)stoffen, tweedehands kledingstukken en kringloopvondsten. 

Sneupersweekend

In het laatste weekend, 14 en 15 september, was er Sneupersweekend. Voor meer informatie kunt u kijken onder het kopje ‘Historisch Centrum Idzawolde’.