HISTORISCH CENTRUM IDZAWOLDE

Sneupersweekenden vinden ieder jaar plaats tijdens Open Monumentendagen

De Bonifatiuskerk biedt ruimte aan het Historisch Centrum Idzawolde, het dorpsarchief van de drie dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde.

De leden van het archief verzamelen documenten en foto’s van verenigingen en personen, tekenen verhalen op aan de hand van interviews, leggen de historie vast van de omgeving, organiseren lezingen en ‘sneupers’dagen en onderzoeken de genealogie van onder meer de families Van Idzerda en Terwisscha van Scheltinga. 

Iedere donderdagmorgen (niet in juli/augustus) is men welkom in de kerk tussen 10 – 12 uur voor vragen en onderzoek. 

Voor vragen mail gerust naar archief@ter-idzard.nl

Sneupersweekend 2019

In het kader van Tsjerkepaad en Open Monumenten Weekend stelt het dorpsarchief ‘Idzawolde’ ook dit jaar weer zijn archieven open voor eenieder die op zoek is naar feiten uit het verleden van de dorpen Ter Idzard, Olde- en Nijeholtwolde.

Vele oude foto’s in speciaal samengestelde fotoboeken en krantenknipselboeken liggen ter inzage. Verder kunnen wij u een aantal familie-stambomen laten zien van dorpsbewoners.

Uiteraard zijn de commissieleden zelf ook aanwezig om u bij uw zoektocht bij te staan.

Mocht u zelf nog materiaal, zoals foto’s, verenigingsverslagen, krantenknipsels, trouw- en rouwkaarten, enzovoort hebben, dan ontvangen wij die graag of er wordt ter plekke een kopie van gemaakt.

Zaterdag 14 en zondag 15 september tussen 13.30 – 17.00 uur
Vrij entree

Voor meer informatie: archief@ter-idzard.nl
Website: https://www.ter-idzard.nl/historie